Těhotné sestřičky z jednoho oddělení mají rekord. Potomka letos porodí 36 z nich

Zdroj: Pixabay.com

Příběhy sestřiček z jednoho nemocničního oddělení, které všechny otěhotní v průběhu několika týdnů až měsíců a svého potomka přivedou na svět v podobném termínu, nekončí.

V americké nemocnici v Kansas City (Children’s Mercy) se tak postupně loučí s 36 sestřičkami z intenzivního neonatálního oddělení. Všechny z nich své dítě porodí ještě letos.

Sestřičky se na nemocničním oddělení starají o děti, které vesměs přišly na svět v předčasném termínu.

Na 36 sestřiček z jednoho odělení letos přivede na svět své dítě. Foto: Children’s Mercy Kansas City

Na 36 sestřiček z jednoho odělení letos přivede na svět své dítě. Foto: Children’s Mercy Kansas City

“Společně si můžeme o všem pohovořit, ventilovat své problémy,” nechává nahlédnout jedna z těhotných sester Michelle Janes do ženského kolektivu, který je podle ní velmi kompaktní a drží při sobě.

Ostatně i Michelle porodí poměrně brzy – podle deníku USA Today má termín lékaři stanovený na 29. listopadu.

“Zvláště ty z nás, které už mají své děti, si vyměňují poznatky o jejich výchově a problémech. Dokonce máme založenou i skupinu na facebooku, kde probíráme vše od vyrášky z plenek po kojení našich dětí,” dodala.

Jaké zboží maminky nejčastěji nakupují?

V péči mají na 80 dětí

V nemocnici se nyní starají o více než 80 předčasně narozených dětí.

“Naše sestřičky mají velmi obtížnou práci. Uvědomují si, jak je pro maminky a tatínky těžké zanechat předčasně narozené dítě na naší intenzivní neonatální jednotce,” doplnila 32letá Alison Ronco, která patří do zdejšího zdravotnického týmu.

Stejně jako v Kansas City ohlásila již dříve překvapivý souběh těhotenství sestřiček z jednoho oddělení i americká nemocnice Massachusetts General Hospital. Letos zde již porodilo nebo ještě porodí hned čtrnáct žen, které pracují v jedné sekci na 10. patře.

Sestřičky ukazují očekávaná data narození svých potomků.  Foto: mainehealth.org

Sestřičky ukazují očekávaná data narození svých potomků. Foto: mainehealth.org

Podobná událost se stala nedávno v americkém státě Maine.

Tereza Pavlíčková

Dlouhodobě se zabývám tématy týkajících se zdraví. Má práce je i mým koníčkem - pracuji v biotechnologické laboratoři, která se věnuje sekvenování vzorků DNA.